Folytatódik a füleki futballstadion felújítása

2022. február 21. - 20:40 | Régió

Folytatódik a füleki futballstadion felújítása, a klubházban levő szálláshelyek kerültek sorra, amelyek már nem feletek meg a követelményeknek.

Folytatódik a füleki futballstadion felújítása
Illusztrációs felvétel (Pexels)

„Gond volt már a vécékkel, a zuhanyzókkal, a konyhákkal, méltatlan körülmények között tudtuk elszállásolni a futballistákat. Mivel évek óta külföldi játékosaink is vannak, eldöntöttük, hogy a téli szünet alatt belevágunk a felújításba” - mondta Visnyai Attila, a füleki FTC elnöke, a város alpolgármestere. A munkát a tavaszi szezon elejére tervezik befejezni. A városi közterület-fenntartó vállalat (VPS) alkalmazottai tavaly a stadion irodaházának folyosóit és lépcsőházát újították fel.

„A munkát saját forrásainkból, valamint szponzori adományokból és ajándékokból végezzük. Komoly megtakarítást jelent az is, hogy a VPS alkalmazottai végzik a munkát, telente már hagyományosan a stadion egyes részein dolgoznak” - tájékoztatott Visnyai.

„Az átalakítás során önálló lakrészt alakítanak ki az edző számára hálószobával, konyhával és fürdőszobával, a futballistáknak szánt részben pedig konyhát, mosodát, fürdőszobát és két hálószobát.

Az elmúlt években több fejlesztés is történt a stadionban. „Az önkormányzat felújíttatta a tornaterem padlóját és szigeteltette az épületet. Tavasszal új, digitális öntözőberendezést szereltek fel a pályán, ősszel pedig a gyep is megújult” - tájékoztatta a TASR-t Klaudia Mikuš Kovácsová önkormányzati szóvivő. Az összköltségek meghaladták a 120 ezer eurót.

A futballklub pályázott a Szlovák Labdarúgó Szövetségnél a pálya megvilágítására, az öltözők felújítására, továbbá új vécék és egy orvosi szoba kialakítására is.

TASR