Fontos beszélgetést folytattak a dunaszerdahelyi alapiskolások a körzeti rendőrfőnökkel

2024. február 18. - 16:50 | Régió

Az iskolatársak közt felmerülő nézeteltérések megoldása kapcsán kaptak tanácsot az elmúlt napokban dunaszerdahelyi alapiskolások a körzeti rendőrőrs vezetője által.

Fontos beszélgetést folytattak a dunaszerdahelyi alapiskolások a körzeti rendőrfőnökkel
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

A gyerekek beszélgetés formájában kaptak tanácsokat Katona Rolandtól, a dunaszerdahelyi körzeti rendőrős vezetőjétől.

Az iskolai környezetben a gyerekeknek különböző helyzeteket kell egymás közt megoldaniuk. Cselekedetük és viselkedésük gyakran eltérő intenzitású: az apró verekedésektől, a nem helyénvaló viccektől és megjegyzésektől a zaklatáson, gúnyolódáson át a fizikai vagy pszichológiai terror különféle formájáig bármivel találkozhatnak.

A rendőrfőnök igyekezett elmagyarázni a gyerekeknek, hogy melyek azok a határok, amelyek már elfogadhatatlanok, és mikor értékelhető jogellenes cselekményként a tettük. Felhívta a gyerekek figyelmét, hogy legyenek toleránsak egymással, és az eltérő hozzáállás ellenére is tudják kezelni a nézeteltéréseket további következmények nélkül.

„Bízunk benne, hogy a gyerekek tanulságokat vontak le látogatásunkból, a tanácsainkat pedig a jövőben hasznosítani fogják, és tisztelettel bánnak majd osztálytársaikkal” – áll a rendőrségi közleményben.


(parameter)