Fontos dologra hívta fel az tanulók figyelmét iskolakezdés alkalmából az államtitkár

2022. szeptember 2. - 11:57 | Belföld

Minden új tanév kezdete lehetőséget jelent a fejlődésre. Ezt Svetlana Síthová oktatásügyi államtitkár közölte a közösségi oldalán az új tanév közeledtével kapcsolatban. A gyerekek hétfőn, szeptember 5-én ülnek be az iskolapadba.

Fontos dologra hívta fel az tanulók figyelmét iskolakezdés alkalmából az államtitkár

Síthová azt tanácsolja a gyerekeknek, hogy még a tanév kezdete előtt állítsák be az ébresztőórájukat, így az iskolakezdés napján könnyebbem fel tudjanak majd ébredni. „Talán minden gyerek jobban várja a nyarat, mint a tanévet. Ennek ellenére sok barát és élmény épp az iskolához kötődik" – mondta.

Azt tanácsolja a tanulóknak, hogy írják össze azokat a dolgokat, amelyeket meg szeretnének tanulni a tanév során. Az államtitkár szerint abban az esetben, ha a tanulóknak negatív érzéseik vannak a tanév kezdetével kapcsolatban, nem kellene félni ezeket kimondani. Rámutatott: a tanév kezdete mindenképp változást jelent a gyerekek életében, amelyhez általában feszültség vagy nyugtalanság is társul. „Ez normális dolog, amelyet szinte mindannyian megéltünk. Van, akinek egy hozzá közel álló személy jelenléte segít, van, akinek egy talizmán a zsebében, és van, akinek az, ha beszél erről” – magyarázta az államtitkár.


(TASR)