Fontos dologra kéri az embereket a kormányfő

2022. január 9. - 14:59 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő arra kéri az embereket, hogy maradjanak felelősségteljesek azt követően is, hogy hétfőtől enyhülnek bizonyos járványügyi intézkedések.

Fontos dologra kéri az embereket a kormányfő
Eduard Heger (Fotó: TASR)

A miniszterelnök közösségi oldalán arról írt, hogy bizonyos intézkedések enyhítése arra enged következtetni, hogy javul a helyzet, de még közel sem győztünk. „Köszönöm mindenkinek, akik türelmesen betartják az intézkedéseket, és ezáltal segítenek Szlovákiának a járvány elleni küzdelemben” – írta, majd hozzátette, arra kér mindenkit, hogy folytassák a felelősségteljes hozzáállást.

„Azoknak is köszönettel tartozom, akik átértékelik a véleményüket az oltás kapcsán” – tette hozzá.

Heger szerint az éttermekre, üzletekre, szállodákra, szolgáltatásokra, fitneszközpontokra, síközpontokra és az istentiszteletekre vonatkozó intézkedések változatlanok maradnak. Továbbra is érvényes, hogy hatnál többen nem gyülekezhetnek, kivéve, ha mindannyian egy háztartás tagjai. „Holnap újabb változások várnak ránk: megszűnik az éjszakai kijárási tilalom, visszatérnek a diákok az iskolákba és visszatérünk az iskolai szemaforhoz is, továbbá megnyílnak a kulturális szolgáltatások és rendezvények 50 fős kapacitással az oltottak és a fertőzések átesettek számára” – közölte a miniszterelnök.


(TASR)