Fontos dologra kéri a rendőrség a lakosságot a somorjai motorostalálkozó kapcsán

2023. június 2. - 07:59 | Régió

Már csütörtök reggel óta felügyelnek a biztonságra a rendőrök Pozsonyban és Somorján, a Spartan Race sportesemény és a Hells Angels MC World Run 2023 nemzetközi motoros találkozó ideje alatt – tájékoztatott a rendőrség a közösségi oldalon.

Fontos dologra kéri a rendőrség a lakosságot a somorjai motorostalálkozó kapcsán
Fotók: Szinghoffer Mátyás - további képekért kattints a fotóra!

„Egyelőre nem regisztráltunk rendbontást" - közölte a rendőrség, egyben arra kérték a lakosságot, hogy aki jogellenes cselekményt észlel, azonnal értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 158-as telefonszámon.

Mindkét rendezvényre június 3-án és 4-én kerül sor. A rendőrség már korábban tájékoztatott a biztonsági intézkedések előkészítéséről, közölték, hogy több rendőr lesz az utcákon, hogy felügyeljenek a közbiztonságra és megelőzzék törvényellenes cselekményeket.

Mint ismert, a Pokol Angyalai (Hell's Angels) motorosklub tagjai minden évben egy nagyszabású találkozó keretében gyűlnek össze, rendre más-más fővárosban. Idén a választásuk Pozsonyra esett, és a közeli Somorján fognak tanyázni.

KÉPGALÉRIA: Békésen berobogtak Somorjára a Hell's Angels motorosklub tagjai

Emiatt több rendőrt és katonát vezényeltek a határokra, csütörtökön délelőtt pedig már ellenőriztek is a jarovcei határátkelőn. Hamran István országos rendőrfőkapitány néhány napja a Pátria rádióban közölte, hogy a május 24-től június 8-ig ideiglenesen visszaállított határellenőrzés során meghatározott célcsoportokra fókuszálnak, konkrétan a Hell’s Angels motorosklubra.

Orosz Csaba, Somorja polgármestere az RTVS-nek elmondta, nem különösebben örül a dolognak, mert nagy a hisztéria körülötte. „Az emberek félnek, mert azt hallani, hogy akár veszélyes emberek is lehetnek a motorosok között” – mondta, hozzátéve, figyelmeztették a vendéglátóhelyeket is a motorostalálkozóra, a saját belátásuk szerint döntsék el, hogy kinyissanak-e vagy sem. „Természetesen nem tilthatom meg nekik, hogy kinyissanak. Azt javasoltam, hogy a délutáni és az esti órákban inkább ne nyissanak ki.”


(TASR/para)

Címkék: Somorja, Hell's Angels