Fontos változásokat terveznek Szlovákia legnagyobb üzletei, a spórolás hatását a vásárlók is megérezhetik

2022. szeptember 12. - 13:05 | Belföld

Az energiakrízis fokozatosan minden ponton megmutatkozik, ez alól pedig az üzletláncok sem kivételek. Kiderült, hogy a nagyobb szlovákiai üzletek milyen intézkedéseket terveznek a spórolásra – írja a TV Noviny.

Fontos változásokat terveznek Szlovákia legnagyobb üzletei, a spórolás hatását a vásárlók is megérezhetik
Illusztráció (Fotó: TASR)

Martin Kuruc, a Tesco Slovensko vezérigazgatója szerint számukra is abszolút kulcsfontosságú a fogyasztás csökkentése, ezért igyekeznek olcsóbb és minőségibb, így gazdaságosabb energiaforrást biztosítani. A Tesco a hőmérsékletcsökkentés képében olyan intézkedést is fontolgat, ami a vásárlókat is érinti. Kuruc ugyanakkor hozzáteszi, hogy a szabályzat 19 fokos minimumot határoz meg, amire minden bizonnyal kénytelenek is lesznek csökkenteni a hőmérsékletet télen, de ez nem mondható túl nagy változásnak a jelenlegihez képest.

Az Ikea ugyancsak fontolgatja a hőmérsékletcsökkentést az üzleteiben, mégpedig két fokkal, így az emberek 21-22 fokos hőmérsékletben vásárolhatnának. Lenka Kotlebová szóvivő szerint a cél a szobahőmérséklet elérése, de még nem hoztak végső döntést az intézkedésekről.

A Kaufland is kilátásba helyezi a hőmérsékletcsökkentést az üzleteiben. Samuel Machajdík szóvivő szerint emellett úgy igyekeznek majd spórolni, hogy rövidebb ideig és intenzitással világítanak majd a reklámfelületek, valamint fokozatosan minden üzletükre hőszivattyút akarnak szerelni.


(tvnoviny.sk)