Fordulat a kakifantom ügyében, a Legfelsőbb Bíróság újratárgyalást rendelt el

2022. július 4. - 13:02 | Belföld

A Legfelsőbb Bíróság hétfőn elfogadta az igazságügyi miniszter fellebbezését a pozsonyi kakifantomként emlegetett Martin Macko ügyében, ami így visszakerült a Pozsonyi Kerületi Bíróságra.

Fordulat a kakifantom ügyében, a Legfelsőbb Bíróság újratárgyalást rendelt el
Fotó: TASR

Zuzana Vilím szóvivő tájékoztatása szerint a Legfelsőbb Bíróság szenátusa törölte a Pozsonyi Kerületi Bíróság határozatát, az ügyet pedig visszautalta újratárgyalásra.

Az ügyben az igazságügyi miniszter mellett a gyanúsított is fellebbezést nyújtott be, a kerületi bíróság viszont utóbbit 2018-ban elutasította. Akkor úgy állapították meg, hogy a bemutatott bizonyítékokkal összefüggésben a vádlott bűnössége kellően bizonyított volt. Ezért a kiszabott nyolchónapos feltételes szabadságvesztést 14 hónapos próbaidővel úgy ítélte meg, hogy összhangban van a törvénnyel.

A vád szerint a támadások során, amelyekre 2015-ben került sor Pozsonyban, az elkövető hátulról közelítette meg a nőket, és ürülékkel kente össze őket. Martin Mackót 2015. november 23-án vették őrizetbe – elfogásakor részeg volt és ürülékkel volt összekenve. Az ügyész ötrendbeli garázdasággal gyanúsította meg.


TASR/para