Fordult a kocka: Most már a magyarországiak járnak Szlovákiába tankolni

2023. január 13. - 10:56 | Régió

Pár hónap leforgása alatt 180 fokos fordulatot vett a helyzet a szlovák és a magyar benzinkuton. Történt ugyanis, hogy amíg nem is olyan rég még a Szlovákiában élők léptek át a déli határt, hogy olcsóbban tankolhassanak, most úgy néz ki, hogy fordult egyet az a bizonyos kocka, és jelenleg a magyarországiak járnak át Szlovákiába az olcsóbb üzemanyagért- derült ki a Markíza egyik riportjából.

Fordult a kocka: Most már a magyarországiak járnak Szlovákiába tankolni
Fotó: TASR

A csatorna több szlovák benzinkutast is megszólított, akik a szlovák-magyar határ közelében dolgoznak, és a többségük azt állította, hogy megnőtt azon magyarországiak száma akik náluk tankolnak. Ez azért is lehetséges, mert a benzinárstop kivezetése után, annyira megdrágult Magyarországon az üzemanyag, hogy ha az ottani lakosok néhanapján ellátogatnak Szlovákiába, literenként akár 10-15 centet is spórolhatnak.

Lucia Ficzová a RealK marketingmenedzsere szerint Komárom környékén kevés ilyen esettel lehet találkozni, hiszen ott nincsen nagy különbség a két ár között, viszont Párkány térségében a magyarországiak akár 30 százalékot is megspórolhatnak, ha a helyi benzinkutakat veszik igénybe.

De nemcsak Nyugat-Szlovákiát szemelték ki a "benzinturisták", hanem Gömör térségében is egyre gyakrabban fordulnak meg a déli szomszédaink.

„Körülbelül 60 forint a különbség literenként. Ezért jöttem ide. Nekem megéri, itt lakom a közelben. 50 literes tanknál, literenként körülbelül 15 centet spórolok, ez nagyjából 7,5 euró a különbség”

– mondta a csatornának egy Szlovákiában tankoló magyar állampolgár.

Természetesen több benzinkutas is megerősítette, hogy csak azok a magyarországiak járnak Szlovákiába tankolni, akik pár kilométerre laknak a határtól.


(Markíza)