Forgalomkorlátozások várhatók Párkányban a Nánai út felújítása miatt

2018. március 28. - 15:08 | Régió

Forgalomkorlátozások várhatók a következő hetekben Párkányban a Nánai út felújítása miatt. Változások lesznek a helyi, illetve a helyközi buszjáratok menetrendjében is. Eugen Szabó polgármester keddi tájékoztatása szerint a felújítást két szakaszban végzik.

Július közepéig kellene elkészülnie a tervezett körforgalomnak. A második szakaszban magát az utat újítanák fel, ezek a munkálatok június közepétől decemberig tartanának.

Az első osztályú útszakasz felújításáért a párkányi képviselők csaknem két évtizeden keresztül küzdöttek, eredménytelenül. A szakasz része annak a főútvonalnak, amely a várost Zselízzel, Ipolysággal és Lévával köti össze. Végül tavaly sikerült uniós támogatást nyerni a projekt megvalósítására. Egy összesen 918 méter hosszú útszakaszt újítanak fel, a projekt része egy körforgalom, kerékpárút és két buszmegálló kiépítése is. A beruházó a Szlovák Útkezelő Társaság, a költségek megközelítik a 2,3 millió eurót.

Április 3-ig valósul meg a Zrínyi utcára irányuló letérő kiszélesítése, ezzel összefüggésben útszűkülettel és sebességkorlátozással kell számolni.

Április 3-ától megváltozik a menetrend szerinti autóbusz-közlekedés ideiglenes szervezési rendje a körforgalmú útkereszteződés építése és az érintett útszakasz teljes lezárása miatt. Az ideiglenes menetrend a hónap végéig marad érvényben.

A helyközi autóbuszok Nána, Kéménd, Zselíz és Léva irányába a Párkány, autóbuszmegálló – Szent Imre tér (ellenirányban Tűzoltó utca) – Sobieski utca – Garamkövesdi út – Bekötő út – I/76-os számú főút elkerülő útvonalon közlekednek majd, így a lezárás ideje alatt egyik irányban sem állnak meg a buszok a Kaszárnya, a Nánai út és a Fő utca, posta / Bocskai utca megállókban.

A Párkány – Muzsla – Bátorkeszi útvonalon 14:15 órakor közlekedö 11-es számú járat a Bocskai utcai megálló helyett a Fő utca 55-ös házszám előtt kihelyezett ideiglenes megállóból fog indulni.

A helyi autóbuszok április 3-tól a Zrínyi utca – Bocskai utca – Fő utca elkerülő útvonalon közlekednek.

Az 1-es, valamint a 3-as számú helyi autóbusz érintett járatai a Fő utca, posta megálló helyett a Fő utca 55-ös házszám előtt kihelyezett ideiglenes megállóban veszik fel az utasokat.

Az 2-es, valamint a 3-as számú helyi autóbusz érintett járatai a Bocskai utcai megállóban is meg fognak állni.

TASR