Forgalomlassítással tiltakoztak a vágsellyeiek

2021. március 9. - 07:51 | Régió

Hétfőn 16 és 18 óra között forgalomlassítással tiltakoztak Vágsellye lakosai a város utcáin az elkerülőút építésének elhalasztása miatt.

Forgalomlassítással tiltakoztak a vágsellyeiek
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az önkormányzat már évtizedek óta harcol a várost elkerülő út megépítéséért. A kivitelezési munkákra 2019-ben hirdettek versenypályázatot, az építési engedélyt 2020 augusztusában írták alá. Február végén azonban a projekt kikerült az Integrált Infrastruktúra Operatív Programból. „Mióta kiderült, hogy elhalasztják az elkerülőút építését, Jozef Belický polgármester szünet nélkül tárgyal mindenkivel, aki bármit is segíthet a városnak. Ma felkeresi a közlekedési és építésügyi minisztériumot” - tájékoztatott Dajana Hanesová, a város szóvivője.

Mint mondta, a mai tiltakozáshoz a város vezetése is csatlakozik. „Emellett támogat bennünket Nyitra, Érsekújvár, Galánta polgármestere és még további 12 település, valamint a helyi vállalkozók. Ragaszkodunk az elkerülőúthoz, és a vágsellyeiek most megmutatják, összetartanak, és harcolni fognak azért, amire szükségük van” - mondta Hanesová a délutáni tiltakozó akcióról.


TASR