Forma-1 Ausztrál Nagydíj - Verstappen még nem érzi jól magát

2023. március 30. - 16:54 | Sport

Még mindig nem érzi magát százszázalékos állapotban a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája a hétvégi Forma-1-es Ausztrál Nagydíj előtt.

Forma-1 Ausztrál Nagydíj - Verstappen még nem érzi jól magát
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A március 5-i idénynyitón diadalmaskodó, a második futamon, március 19-én pedig második összetett-éllovas - aki egy ponttal előzi meg csapattársát, a mexikói Sergio Pérezt - csütörtökön elmondta, hogy korábban vírusos betegséggel bajlódott, és még most is úgy érzi, mintha "egy tüdeje lenne". Hozzátette, majd a melbourne-i viadal után lesz három hete, és reményei szerint akkor fel tud gyógyulni teljesen.

"Normális esetben, ha megbetegszik az ember, két-három nap után minden rendben van, és edzhet tovább. Két hete Szaúd-Arábiába úgy mentem el, hogy azt hittem, a vírus eltűnt a szervezetemből. De aztán nagyon rosszul lettem és azóta csak szenvedek. Tényleg beteg voltam, még sétálni is alig tudtam"

- mondta a 25 éves pilóta, aki Dzsiddában műszaki hiba miatt feladni kényszerült az időmérő edzést, és ezért csak a 15. pozícióból kezdhette meg a futamot.

"Ez határozottan hatással volt rám, a versenyen úgy éreztem magam, hogy fizikailag korlátozva vagyok. Nagyon frusztráló, amikor így ülsz kint az autóban. Próbáltam dolgozni rajta, javítani, és sikerült is, sokat javultam. Azonban számomra a következő három hét csak arról szól majd, hogy visszanyerjem a teljes erőnlétemet. Remélhetőleg, az év hátralévő részében minden rendben lesz"

- tette hozzá.

(MTI)

Címkék: Forma-1, Max Verstappen