Forma-1 Azeri Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang

2021. június 7. - 14:11 | Sport

A nemzetközi sajtó a mexikói Sergio Pérez győzelme helyett főként az esélyes Lewis Hamilton, illetve Max Verstappen kudarcát taglalta a vasárnapi Forma-1-es Azeri Nagydíj másnapján.

Forma-1 Azeri Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Anglia:

The Guardian:

"Eddig elképzelhetetlen volt, hogy Lewis Hamilton akár csak az ujját rosszul helyezze a kormányra, mert mindig biztos csuklómozdulatokkal kormányozta autóját. De Bakuban egy pici hiba is drágának bizonyult. A pilótát és a Mercedest sokkolta az eset, mivel jelentős előnyre tehettek volna szert a vb-pontversenyben. Ez az előny eltűnt a fékporfelhőben, amikor a varázslat ez egyszer Hamilton ellen fordult."

The Sun:

"Max Verstappen úton volt a diadal felé, amikor kiesett, míg Hamilton túl keményen vezetett az újraindulást követően, és a mezőny végére esett vissza."

Spanyolország:

Marca:

"Verstappen egyáltalán nem volt elégedett azzal, ami Bakuban történt..."

Ausztria:

"Micsoda bosszúság az újonc Mick Schumacher számára! A problémát csapattársa, Nyikita Mazepin manőverje okozta, de a +kis Schumi+ végül tudott nevetni, mivel 13. lett, és ez F1-es pályafutása eddigi csúcsa."

Svájc:

Tages-Anzeiger:

"A holland szinte a végéig vezetett, aztán a falban végezte. Hamilton nem tudott ebből profitálni, mivel rossz gombot nyomott meg a kormányán."

(MTI)

Címkék: Forma-1