Forma-1 Bahreini Nagydíj - Verstappen és Hamilton szerint is folytatniuk kellett Grosjean balesete után

2020. november 30. - 14:08 | Sport

Az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, valamint holland versenyzőtársa, Max Verstappen szerint is folytatniuk kellett a futamot vasárnap a Forma-1-es Bahreini Nagydíjon, amelyet több mint egy órára szakítottak félbe Romain Grosjean balesete miatt.

Forma-1 Bahreini Nagydíj - Verstappen és Hamilton szerint is folytatniuk kellett Grosjean balesete után
Fotó: AP

A Haas 34 éves francia versenyzője három kanyarral a rajt után ütközött neki a szalagkorlátnak, autója kettétört és kigyulladt, de a pilóta csodával határos módon megmenekült és túlélte a szerencsétlenséget.

Verstappen a GP után rendezett sajtótájékoztatón azt mondta, nem értené meg, ha egy versenyző nem akarna visszaülni az autóba egy ilyen eset után.

"Ha én lennék a csapatfőnök, és a fickó azt mondaná, hogy az újraindításnál már nem akar autóba ülni, akkor közölném vele, hogy a továbbiakban nincs helye a volán mögött"

- jelentette ki a Red Bull 23 éves versenyzője, amikor őt és Hamiltont arról kérdezték, nem lenne-e joguk a pilótáknak arra, hogy egy ilyen eset után eldöntsék, folytatni akarják-e az adott futamot, vagy sem.

"Mi nem a szabályalkotó testület vagyunk, nekünk el kell végeznünk a munkánkat. A nemzetközi szövetség felel a biztonságunkért, és mi feltétel nélkül megbízunk a szervezetben, ezért nem gondolom, hogy ránk kellene bízni a döntést"

- csatlakozott ellenfeléhez Hamilton, aki a hosszú kényszerszünet után megnyerte a futamot.

Grosjean kisebb égési sérülésekkel megúszta a balesetet, kórházba szállították, ahonnan a Haas istálló közlése szerint kedden kiengedik.

A vb utolsó előtti futamát a mostani hétvégén rendezik szintén Bahreinben, Szahíri Nagydíj elnevezéssel.

(MTI)