Forma-1 Eifel Nagydíj - Lewis Hamilton rekordbeállításáról zengett a nemzetközi sportsajtó

2020. október 12. - 13:07 | Sport

A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton sikeréről és rekordbeállításáról írt a vasárnapi Forma-1-es Eifel Nagydíj másnapján.

Forma-1 Eifel Nagydíj - Lewis Hamilton rekordbeállításáról zengett a nemzetközi sportsajtó
Fotó: AP

Nagy-Britannia:

The Guardian:

Lewis Hamilton bebiztosította a helyét a Forma-1 történelmében az Eifel Nagydíjon elért győzelmével, mellyel beállította Michael Schumacher 91 sikert számláló rekordját. Ugyanakkor ez a győzelem több volt száraz statisztikánál, mert bár ugyanolyan irgalmatlan és klinikai pontosságú volt, mint minden korábbi siker, mégis egy nagyon emberi teljesítmény állt mögötte, melyet a világbajnok világossá is tett."

Daily Mail:

"Lewis Hamilton beállította Michael Schumacher 91 futamgyőzelemből álló rekordját, miután meggyőző teljesítménnyel nyerte meg a vasárnapi Eifel Nagydíjat a Nürburgringen."

Spanyolország:

Marca:

"Lewis Hamilton Forma-1-es pályafutása 91. győzelmét aratta vasárnap a Nürburgringen. De ez nem csak egy volt a sok közül. Ez az volt, ami ahhoz kellett, hogy utolérje az örökranglistán a hétszeres világbajnok Michael Schumachert. Persze csak idő kérdése volt, de a németországi helyszín még nagyobb jelentőséget tulajdonított ennek a teljesítménynek."

La Vanguardia:

"Hamilton megsemmisített egy újabb Forma-1-es mítoszt."

Franciaország:

Le Figaro:

"A 91-es szám szédítő, de jól szemlélteti mindkét férfi teljesítményét, két egymástól különböző időszakban. Hamilton két hét múlva, a Portugál Nagydíjon egyeduralkodóvá válhat a futamgyőzelmek szempontjából."

Svájc:

Blick:

"Lewis Hamilton beállította Michael Schumacher rekordját! A brit címvédő a 261. versenyén 91. futamgyőzelmét aratta, ráadásul a Nürburgringen, nagyon közel Kerpenhez, ahol a legendás német versenyző felnőtt. A hatszoros világbajnok nem hagyott kétséget a sikere felől a feketére festett Ezüstnyíl volánja mögött."

(MTI)

Címkék: Forma-1, Lewis Hamilton