Forma-1 Eifel Nagydíj - Sebastian Vettel nagyra értékeli Hamilton sikereit

2020. október 12. - 10:11 | Sport

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője nagyra értékeli címvédő és hatszoros vb-győztes ellenfele, Lewis Hamilton sikereit, közte a vasárnapi Forma-1-es Eifel Nagydíjon aratott 91. futamgyőzelmet, amellyel a brit beállította a legendás Michael Schumacher rekordját.

Forma-1 Eifel Nagydíj - Sebastian Vettel nagyra értékeli Hamilton sikereit
Sebastian Vettel (Fotó: AP)

A 33 éves Vettel úgy fogalmazott, a 91 siker számára is olyan csúcs volt, amelyről mindig is azt hitte, hogy soha senki nem tudja majd sem beállítani, sem pedig túlszárnyalni.

"Egészen biztosak lehetünk abban, hogy új rekordot ér el, minden tiszteletem az erőfeszítéseiért"

- jelentette ki a német pilóta, aki az idén elhagyja a Ferrarit és a következő szezonban az Aston Martin gyári csapatánál - most még Racing Point - folytatja pályafutását.

"Számomra azért mindig is Michael marad a hős, az ő személyiségében valami olyasmi volt, amit egyetlen más versenyzőben sem láttam"

- mondta Vettel, akinek gyermekkora óta a hétszeres világbajnok német pilóta a példaképe.

"A sikerek 10, 15, 20 év távlatából még inkább felértékelődnek, mert amikor aktív vagy, akkor leginkább csak magadra figyelsz, nem másokra"

- nyilatkozta Vettel. Hozzátette, nem lehet eléggé elismerni, amit Hamilton eddig elért a sportágban.

A Forma-1-es vb idei 12. futamát Portugáliában rendezik két hét múlva, ha Hamilton ott is győz, akkor egyedüli rekorderré válik, és még közelebb kerül hetedik vb-címének megszerzéséhez. Erre, azaz a hét világbajnoki címre eddig csak a 2013 év végi síbalesete óta a nyilvánosságtól teljesen elzártan, genfi otthonában ápolt Schumacher volt képes az F1-ben.

(MTI)