Forma-1-es Portugál Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang

2021. május 3. - 09:34 | Sport

A nemzetközi sajtó elsősorban Lewis Hamiltonnak, a Mercedes címvédő és hétszeres világbajnok brit versenyzőjének teljesítményéről, valamint magabiztos győzelméről írt a vasárnapi Forma-1-es Portugál Nagydíj másnapján.

Forma-1-es Portugál Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang
Fotó: Ollé Iván

Nagy-Britannia:

Daily Mail:

"Lewis Hamilton 97. futamgyőzelme nem azért marad emlékezetes, mert rendkívüli volt, hanem azért, mert bebizonyítja: a brit címvédő még mindig képes könyörtelenül, az ellenfeleket összezavarva diadalmaskodni."

The Guardian:

"Lewis Hamilton a Portugál Nagydíjon aratott győzelmével bizonyára elhallgattatott minden olyan kétkedőt, aki csak egy kicsit is megkérdőjelezte a motivációját egy újabb világbajnoki cím megszerzését illetően."

Olaszország:

Corriere della Sera:

"Lewis Hamilton úgy nyerte meg a Portugál Nagydíjat, mint a régi szép időkben. A brit címvédő a harmadik helyről rajtolva is nagy előnnyel győzött Verstappen és Bottas előtt. Ez Hamilton 97. diadala az F1-ben."

Spanyolország:

Marca:

"Lewis Hamilton újra megcsillogtatta tehetségét, becsvágyát és lazaságát, melyek segítségével magabiztosan legyőzte Max Verstappent és Valtteri Bottast, akiket két csodás manőverrel előzött meg. Pályafutása 97. futamgyőzelmével Hamilton egyről nyolc pontra növelte az előnyét az összetett pontverseny élén, és egyelőre karanténba küldte azt az ideológiát, hogy a Red Bull meg tudja szorongatni a Mercedest."

Franciaország:

Le Figaro:

"Egy fizikailag és mentálisan is megterhelő verseny végén Lewis Hamilton nyert Portugáliában, Forma-1-es karrierje 97. futamgyőzelmét aratva. Ezzel a sikerrel legnagyobb riválisát, Max Verstappent immár nyolc ponttal előzi meg az összetettben."

Svájc:

Blick:

"Valami Portimaóban is egyértelmű volt: hihetetlen, hogy mennyire kettéosztott a mezőny. Az egyik oldalon ott van Hamilton, Verstappen és Bottas, vagyis a dobogósok, a másik oldalon meg - Pérez vezetésével - a többiek, akik soha, semmikor nem tudnak közelebb kerülni az első háromhoz."

(MTI)

Címkék: Forma-1