Forma 1: Ezer rendőr biztosítja a Magyar Nagydíjat

2016. július 20. - 15:45 | Sport

A hétvégi Forma 1-es Magyar Nagydíj négy napja alatt mintegy ezer rendőr biztosítja majd a futamot.

Forma 1: Ezer rendőr biztosítja a Magyar Nagydíjat
Fotó: TASR/AP

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) munkatársainak tevékenységét a készenléti rendőrök, illetve román, szlovák és osztrák rendőrök is segítik majd, továbbá lovas, kutyás és motoros rendőrök is szolgálatot teljesítenek. A forgalmat folyamatosan helikopterrel figyelik, és ha szükséges, beavatkoznak a forgalomirányításba.

A Magyar Nagydíj csütörtök délután a boxutca-látogatással kezdődik, s már ekkortól forgalmi korlátozásokra kell számítani. Péntektől a pálya felé egyirányúsítják az utakat, a verseny vége után pedig kifelé lesznek egyirányúak az utak. A haladás irányát táblákkal jelzik majd.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy senki ne hagyjon látható helyen értékeket a kocsijában. Ugyancsak figyeljenek a versenyre látogatók a szabályos parkolásra, mert a szabálytalanul megálló autókat elszállítják.

A hatósági-ellenőrzési feladatok mellett a rendezvény biztosításában is részt vesznek a tűzoltóegységek, bár a nemzetközi rendezvény rendelkezik saját tűzoltósággal. A tömegek mozgatásáról, beléptetéséről, az esetleges kiürítésről pedig elsősorban a szervezők gondoskodnak.

(MTI)