Forma-1: Fiatal nőt molesztált egy felvételen a Haas csapat leendő fiatal pilótája

2020. december 9. - 15:46 | Sport

A Haas Forma-1-es istálló elítélte a jövőre az egyik versenyautóját vezető orosz Nyikita Mazepin "visszataszító" viselkedését, miután a fiatal pilóta a közösségi médiába egy olyan videót töltött fel, melyen feltételezhetően ő maga fogdos és molesztál egy nőt egy autóban.

Az alig félperces felvétel az Instagramon jelent meg, de hamar törölték, viszont addigra már más internetes oldalakon terjedni kezdett.

"A Haas F1-es csapata nem ért egyet Nyikita Mazepin viselkedésével, amelyet a közösségi média-oldalára legutóbb feltöltött videóban tanúsított, valamint az istálló visszataszítónak tartja magát azt a tényt is, hogy a felvétel egyáltalán felkerült az internetre" - írta közleményében az egyesült államokbeli F1-es csapat, amely hozzátette, az ügyet a továbbiakban az istállón belül kezelik.

Mazepin nem sokkal a Haas közleménye után a Twitteren kért bocsánatot "nem megfelelő viselkedése" miatt, valamint azért, hogy a videót feltöltötte az Instagramra.

"Sajnálom, hogy ezzel támadásoknak tettem ki a Haas Forma-1-es csapatát, amelyet kellemetlen helyzetbe hoztam. Forma-1-es versenyzőként magasabbra kell tennem a mércét saját magammal szemben. Ígérem, hogy tanulni fogok ebből" - írta a 21 éves versenyző.

A Haas az elmúlt héten jelentette be, hogy Mazepin, valamint a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, a friss Forma-2-es bajnok Mick Schumacher lesz a két versenyzője a 2021-es idényben.