FORMA-1: Grosjean nem akar mindenáron versenyezni Abu-Dzabiban

2020. december 4. - 17:13 | Sport

Romain Grosjean nem akar mindenáron rajthoz állni a Forma-1-es idény utolsó futamán, a jövő vasárnap sorra kerülő Abu-Dzabi Nagydíjon.

FORMA-1: Grosjean nem akar mindenáron versenyezni Abu-Dzabiban
Fotó: AP

A Haas 34 éves francia pilótája múlt vasárnap, a Bahreini Nagydíjon három kanyarral a rajt után csapódott a szalagkorlátba, autója szabályosan kettétört, a kiömlő üzemanyag pedig azonnal meggyulladt és hatalmas lánggal égett. Grosjeannak ki kellett szabadítania magát az üléséből, 28 másodpercet töltött a lángok között, míg végül ki tudott mászni a roncsból és a mentőcsapat tagjainak segítségével elhagyta a baleset helyszínét.

Grosjean kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket, és három éjszakát töltött a kórházban, ahonnan szerdán távozhatott.

Az utolsó Forma-1-es idényét teljesítő versenyző pénteken elmondta, szeretné a pályafutását úgy befejezni, hogy leintik a kockás zászlóval, de nem ragaszkodik ehhez.

"Ez volt az életem, és szeretnék áthaladni a célvonalon, amikor befejezem a Forma-1-es karrieremet" - mondta.

Az orvosok egyelőre nem tudják megmondani, rajthoz állhat-e jövő vasárnap, mert lehetséges, hogy bőrátültetésre lesz szükség a súlyosabban megégett bal kezén.

"A jobb kezem már százszázalékos, és a bal is napról napra javul, bár a gyulladás miatt még sok duzzanat van rajta" - nyilatkozta.


(MTI)