Forma-1 - Kínai Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó főként Daniel Ricciardo váratlan győzelmét, illetve a címvédő brit Lewis Hamilton, illetve a pontversenyben éllovas Sebastian Vettel rossz napját emelte ki a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíj másnapján.

Forma-1 - Kínai Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Olaszország:

Corriere della Sera:

"Ezerfelé szakadt álom. Egyfelől ott van az előrenyomuló Ricciardo, aki a cipőjéből pezsgőzött a dobogón, másfelől pedig a Vettelt szabálytalanul kilökő Max Verstappen. A fiúnak kamillateát kellene tölteni a vizespalackjába."

Gazzetta dello Sport:

"Bár piros volt az első sor, a Ferrari elszalasztott egy nagy lehetőséget. Ebben főként Verstappen a hibás, de a boxstratégia sem működött ezúttal."

La Repubblica:

"A játék elrontója. Micsoda ostobaság. Verstappen nem tudott felülemelkedni önmagán. A 20 éves holland három futamgyőzelemmel a háta mögött továbbra is a mezőny rossz kölyke. Ezúttal is rászolgált a hírnevére."

 

Németország:

Bild: "Lauda beolvasott Vettel kilökőjének: +ez már nem a koron, hanem az intelligencián múlik+."

 

Ausztria:

Kurier:

"A sanghaji futam kétharmada unalmas körözés volt. A két Toro Rosso karambolja után azonban kijött a biztonsági autó, és onnantól teljes összevisszaság uralkodott a pályán. Ricciardo hatodszor ünnepelhetett, a favoritok viszont felsültek."

 

Spanyolország:

La Vanguardia:

"Ricciardo mindenkinek a szájából kiénekelte a sajtot. A ausztrál kilenc szédítő kör alatt minden nagymenőt megelőzött, és megérdemelten nyert."
 

El Mundo:

"A gyilkos mosolyú férfi. A 2019-es szerződésére váró Ricciardo nagy üldözőversenyt mutatott be, miközben Verstappen elrontotta Vettel versenyét."

Marca:

"Ferrari-tragédia. Ez lehetett volna Seb nagy napja, minden adott volt sorozatban harmadik futamgyőzelméhez, de egyszerűen semmi sem sikerült."

As:

"Ricciardo látványos diadalmenete. A Red Bull nagyszerűen taktikázott, igaz, a biztonsági autó is segített."

Mundo Deportivo:

"Amit Kínában láthattunk, tananyagnak kellene lennie minden fiatalnak, aki hivatásos pilóta akar lenni. Ricciardo és Verstappen megmutatta, hogy mit kell, illetve nem szabad tenni a futamgyőzelem érdekében."

El País:

"Ricciardo sikere nagyrészt a Red Bull kiváló stratégiájának köszönhető. A tervet tökétes időzítéssel valósította meg a csapat."

 

Svájc:

Blick:

"Kínai csattanó! Ennél aligha lehet izgalmasabb egy futam. Káosz, párharcok, ütközések, s a végén Ricciardo szenzációs győzelme."

(MTI)

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.