Forma-1 Magyar Nagydíj - Esik Mogyoródon, nehéz időmérőre számítanak a csapatvezetők

2022. július 30. - 11:35 | Sport

Esik az eső a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a csapatvezetők éppen ezért nehéz időmérő edzésre számítanak szombaton.

Forma-1 Magyar Nagydíj - Esik Mogyoródon, nehéz időmérőre számítanak a csapatvezetők
-illusztráció- (Fotó: MTI)

A pénteki perzselő hőség után felfrissült az idő a Hungaroringen, ahová fél 11 körül az ígért eső is megérkezett. Ekkor már zajlottak a csapatfőnökök szombat délelőtti interjúi. Az újságírók - amellett, hogy mindegyiküket kérdezték a szezon végi visszavonulását csütörtökön bejelentő, négyszeres világbajnok német Sebastian Vettelről - leginkább arra voltak kíváncsiak, mit várnak a 16 órakor kezdődő időmérőtől.

Abban szinte mindannyian egyetértettek, hogy a pénteki telemetriai adatokat és beállításokat nehéz lesz szombaton is felhasználni, mivel az egy nappal korábbi, 50 fokos után délelőtt 25 fok körül alakult az aszfalt hőmérséklete.

"Sokkal hidegebb van, esik az eső, meglátjuk, az időmérő edzésen mi vár ránk és ki fog tudni legjobban alkalmazkodni az új körülményekhez"

- jelentette ki nem túl boldogan Laurent Mekies, a Ferrari csapatfőnök-helyettese. A francia mérnök csalódottsága annak fényében érthető volt, hogy pénteken előbb Carlos Sainz Jr., majd a csapat másik pilótája, Charles Leclerc volt a leggyorsabb a szabadedzéseken.

A szombati harmadik gyakorlás 13 órakor kezdődik, az időmérő edzést 16 órától rendezik a Hungaroringen.

(MTI)

Címkék: Forma-1