Forma-1 - A Mercedes elkerülné a versenyzői közötti rivalizálást a következő idényben

2021. szeptember 20. - 13:10 | Sport

Toto Wolff szerint a Forma-1-es világbajnoki címvédő Mercedes istálló mindent megtesz majd annak érdekében, hogy elkerülje a csapaton belüli rivalizálást Lewis Hamilton és George Russell között.

Forma-1 - A Mercedes elkerülné a versenyzői közötti rivalizálást a következő idényben
George Russell (balra) és Lewis Hamilton (jobbra fekete szerelésben) (Fotó: TASR/AP)

Russell a következő idényben veszi át a finn Valtteri Bottas helyét, és a Williamstől érkező 23 éves brit versenyző habitusából kiindulva vélhetően kiélezett lesz a küzdelem közte és hétszeres világbajnok honfitársa között. Russell - aki 2017 óta tagja a Mercedes tehetséggondozó akadémiájának - eddig egyik versenysorozatban sem talált legyőzőre csapaton belül.

"Bizonyította, hogy helye van a legjobbak között, a Mercedesnek pedig az a feladata, hogy a lehető legjobban beépítse a csapatba"

- jelentette ki Toto Wolff, majd hozzátette:

"Rendkívül nagy nyomás van rajta, mert olyan csapattárs mellé kerül, akinek elképesztő eredményei vannak, ezért nagy lesz a jelentősége annak, hogy hogyan terelgetjük őt".

A csapatfőnök úgy gondolja, Hamilton képes lesz megtartani dominanciáját, de Russell így is remekelhet.

Hamilton eddig szintén rendkívül hatékony volt csapattársaival szemben. A most is címvédő brit versenyzőt csak Nico Rosberg tudta felülmúlni a 2016-os szezonban, amikor megszerezte előle a világbajnoki címet, igaz, a német pilóta a diadala után vissza is vonult.

Hamilton ebben a szezonban olyan kemény csatát vív a Red Bull csapat holland versenyzőjével, Max Verstappennel, amelyhez hasonlóra évek óta nem volt példa a Forma-1-ben.

(MTI)

Címkék: Forma-1