Forma-1 - Orosz színekben pompázik az amerikai Haas (FOTÓ)

2021. március 4. - 12:16 | Sport

Az orosz zászlót idéző festést kapott a Forma-1-es amerikai Haas csapat idei autója, melyet csütörtökön mutattak be.

Forma-1 - Orosz színekben pompázik az amerikai Haas (FOTÓ)
Archív felvétel (Fotó: AP)

A VF-21 azért kapta a némileg meglepő külsőt, mert az istálló új főszponzora a csapat nemrég szerződtetett orosz pilótájának, Nyikita Mazepinnek a milliárdos édesapja által birtokolt Uralkali műtrágyagyártó és -forgalmazó vállalat.

Az idén is Ferrari motorral hajtott autótól a csapatnál azt várják, hogy versenyképesebb lesz a tavalyinál, mellyel csupán négy pontot tudtak szerezni 2020-ban. Ugyanakkor az illetékesek azt is elmondták, hogy igazán komoly eredményeket majd csak a jövő évtől remélnek, amikor új szabályok lépnek érvénybe.

"Nehéz néhány éven vagyunk túl, de igyekszünk távlatokban gondolkodni, és a szemünket már 2022-es éven tartjuk"

- mondta Gene Haas tulajdonos hozzátéve, hogy idén mindenképpen több pontot szeretnének szerezni a tavalyinál.

Günther Steiner csapatvezető pedig azt emelte ki, hogy az ideit tanuló évnek szánják, hogy jövőre eredményesek legyenek.

"Nem titok, hogy a VF-21-es gépet nem fogjuk fejleszteni, mert a figyelmünket és energiáinkat a jövő évi autóra fordítjuk"

- közölte Steiner.

"Mind tudjuk, nagyjából mire számíthatunk versenyképesség terén, viszont egyértelmű cél, hogy az adódó lehetőségeket kihasználjuk a futamokon."

A Haas új pilótapárossal vág neki az évnek, Mazepin mellett ugyanis a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick lesz a gárda versenyzője.

Eddig már nyolc csapat, a Haas, az Alpine, az Aston Martin, a Mercedes, a Red Bull, az Alfa Romeo, az Alpha Tauri és a McLaren leplezte le az idei autóját, míg pénteken a Williams mutatja be a versenygépét. Utolsóként, március 10-én a Ferrari prezentálja a 2021-es modellt.

(MTI)

Címkék: Forma-1, Haas