FORMA–1: Váratlanul bejelentette visszavonulását Nico Rosberg!

2016. december 2. - 15:03 | Sport

Hatalmas meglepetésre pénteken bejelentette visszavonulását Nico Rosberg, a Forma-1 idei világbajnoka.

FORMA–1: Váratlanul bejelentette visszavonulását Nico Rosberg!
Fotó: TASR/AP

A német pilóta Facebook-oldalán adott ki közleményt a bécsi díjátadó gála előtt, melyben jelezte, már hétfő este, egy nappal vb-diadalát követően meghozta döntését.

"Attól a pillanattól, hogy a vb-cím sorsa a saját kezembe került, óriási lett rajtam a nyomás, s megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy abbahagyom, ha sikerül megnyernem a bajnokságot"

- írta Rosberg a közösségi oldalon. - "Abu-Dzabiban vasárnap reggel tudtam, hogy ez lehet az utolsó versenyem, s ettől a gondolattól kitisztult a fejem. A verseny minden pillantát élvezni akartam ennek tudatában."

Rosberg - akinek édesapja, a finn Keke Rosberg is vb-győztes volt - hozzáfűzte, hogy 25 éve, amióta versenyez, az volt az álma, hogy világbajnok legyen, ezért áldozott fel mindent, s ezért dolgozott keményen, s most elérte, amit akart.

"Nagy megkönnyebbülést érzek, s az elkövetkező hetekben próbálom megérteni, hogy mi minden történt velem ebben az évben"

- zárta sorait Rosberg, aki leírta azt is, a döntés során a legnehezebb az volt, hogyan elváljon a Mercedes csapattól, melyet szinte a családjának érzett. Ugyanakkor sokat segített neki, hogy Toto Wolff csapatvezető megértette indokait, mert látta, mennyire elszánt.

A 31 éves Rosberg 2006-ban mutatkozott be az autós gyorsasági világbajnoki sorozatban, melyben 206 versenyen indult, 23 futamot nyert meg, összesen 57-szer állt dobogóra, 30-szor indulhatott az első rajtkockából, s múlt vasárnap első vb-címét szerezte. Michael Schumacher és Sebastian Vettel után Rosberg a németek harmadik Forma-1-es világbajnoka.

MTI/para

Címkék: Nico Rosberg