A Forma-2-ben folytatja pályafutását Michael Schumacher fia

2018. november 27. - 15:27 | Sport

A Forma-1 előszobájának tartott Forma-2-ben folytatja versenyzői pályafutását Mick Schumacher, a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia.

A Forma-2-ben folytatja pályafutását Michael Schumacher fia
Fotó: TASR/AP

A 19 éves pilóta az idén megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, és a továbbiakban is az olasz Prema istállónál marad, de egy kategóriával feljebb lép.

"Számomra ez a logikus folytatás a sportolói pályafutásomban, és szeretném ebben a sorozatban tovább fejleszteni a műszaki, technikai tudásomat, valamint a vezetői készségemet"

- jelentette ki Mick Schumacher, aki októberben a Forma-3-as Eb-győzelemmel megszerezte a szükséges 40 pontot az úgynevezett szuperlicenchez, amellyel akár már a Forma-1-ben is versenyezhetne.

Az ötszörös Forma-1-es vb-győztes brit Lewis Hamilton októberben azt mondta, biztos benne, hogy Mick Schumacher rövidesen bemutatkozik az elitkategóriában.

"Száz százalék, hogy bekerül az F1-be, részben a neve miatt, másodsorban pedig azért, mert kiváló munkát végez"

- nyilatkozta két hónappal ezelőtt Hamilton.

A Forma-2 idei szezonjának első három helyezettje, George Russell, Lando Norris és Alexander Albon jövőre már a Forma-1-ben bizonyíthat, az F2-es sorozat ugyanis a versenyzők számára az utolsó fontos lépés a Forma-1-be vezető úton.

A Benettonnal kétszer, a Ferrarival pedig ötször világbajnok, 49 éves Michael Schumacher 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, és 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.

(MTI)

Címkék: Mick schumacher