Förtelmes szörnyet hagyott maga után a tengerparton a Harvey hurrikán

A Harvey hurrikán rettenetes pusztítása mellett azzal is sokkolta az internet népét, hogy elvonulása után egy első ránézésre nem evilági lény teteme jelent meg Texasban - írja a 24.hu.

Az állat úgy néz ki, mint egy óriási hurka, ellátva hegyes fogakkal, szeme azonban nincs.

A National Audubon Society természetvédelmi szervezet munkatársa gyanította, hogy valami mélytengeri halról lehet szó, de hogy bizonyosságot nyerjen, a fotókat megosztotta a Twitteren is.


Fotók: Twitter

Az értő hozzászólók valamilyen tengeri angolnának vélték, míg mások rettenetes tengeri szörnyként, a Tremors lényeként, illetve új házikedvencként azonosították.

 

Aztán jelentkezett Dr. Kenneth Tighe, a Smithsonian Intézet biológusa, angolnaspecialista. Szerinte egy kígyóangolnáról, talán a latinul Aplatophis chauliodusnak nevezett fajról van szó. Pontosan ő sem tudta megállapítani, mert a fotókon nem látszik jól az állat farka, amiről teljes pontossággal be lehetne azonosítani.

Ezek a halak 30-90 méteres mélységben élnek az Atlanti-óceán vizeiben. Ezt a szerencsétlen példányt nyilvánvalóan a hurrikán keltette óriási hullámok sodorták a partra.

24.hu