Fortuna Liga, osztályozó, EL-play off: A Spartak és a Ružomberok maradt harcban a nemzetközi porondért

2020. július 14. - 22:31 | Sport

Kedden rendezték a Fortuna Liga 2019/2020-as szezonjának osztályozóját, valamint az Európa-liga-selejtezőt érő play off-ot.

Fortuna Liga, osztályozó, EL-play off: A Spartak és a Ružomberok maradt harcban a nemzetközi porondért
Fotó: TASR

A rájátszás utolsó helyén záró Nitra a második liga győztese, a Dubnica otthonában lépett pályára. Bár a hazaiak voltak aktívabbak, a mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget, így a párharcot illetően pénteken, Nyitrán születik végső döntés.

A Ružomberok a Slovnaft Cup megnyerésével bebiztosíthatta volna helyét az EL-selejtezőben, de mivel erre nem került sor, a liptóiaknak a play off-ban nyílt lehetőségük a javításra – és éltek is az első kínálkozó lehetőséggel. A rózsahegyiek végig dominánsabbak voltak a nagymihályiakkal szemben, de sokáig képtelenek voltak betalálni – vagy a remekül védő Kira kapus állta a labda útját, vagy pedig a kapufa hárított helyette. A 82. percben viszont már ő is tehetetlen volt: Regálit buktatták a tizenhatoson belül, Twardzik pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt.

A Ružomberoknak ez az egyetlen gól elég volt a döntőbe jutáshoz, ahol a Spartak Trnava vendégeként lép pályára. A nagyszombatiak az alsóházban félelmetes támadójátékot bemutató trencsénieket fogadták, ezúttal azonban a hazaiak voltak eredményesebbek: a 41. percben Vukojević révén szereztek vezetést, majd a hajrában még kétszer mattolták Šemrinecet, így viszonylag simán bejutottak a fináléba.


Eredmények:

Osztályozó

FK Dubnica – FC Nitra 0:0


EL-selejtező play off

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)
Gólszerző: 82. Twardzik (11-esből)

FC Spartak Trnava – AS Trenčín 3:0 (1:0)
Gólszerzők: 42. Vukojević, 83. Saymon, 87. Sobczyk


(tt)