Fortuna Liga, osztályozó, play off: Magabiztosan jutott tovább a Žilina és a ViOn, előnyben a Senica

2021. május 25. - 21:32 | Sport

Bár túl vagyunk a Fortuna Liga 2020/21-es szezonjának utolsó fordulóján, néhány csapat számára még nem ért véget az idény. Kedden rendezték osztályozót az élvonalbeli tagságért, valamint a Konferencia Liga-selejtezőt érő play off-kört.

Fortuna Liga, osztályozó, play off: Magabiztosan jutott tovább a Žilina és a ViOn, előnyben a Senica
Vladimír Majdan és Róbert Polievka a Banská Bystrica-Senica találkozón (Fotó: TASR)

Mivel a Slovan a bajnoki cím mellett a szlovák kupát is begyűjtötte, nyilvánvalóvá vált, hogy az utolsó, Konferencia Liga-selejtezőt érő helyezésről a play off-körben döntenek, amelyben a 4. a 7., az 5. pedig a 6. helyezettet fogadta. A továbbjutásról egy mérkőzés döntött.

A Žilina az alsóház győztesét, a Sereďet látta vendégül, a hazaiak pedig semmit sem bíztak a véletlenre – Kurminowski, Rusnák és Bernát találatával már az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert. A második játékrészben rákapcsoltak a vendégek, és előbb Bušnja találatával szépítettek, majd Jureškin szerencsés góljával izgalmassá tették a hajrát. A zsolnaiak viszont nem engedték ki kezükből a győzelmet, sőt két perccel a mérkőzés vége előtt Slebodník végleg szertefoszlatta a szerediek egyenlítési álmait.

A másik találkozón a ViOn fogadta a Trenčín együttesét, és végig a hazaiak futballoztak veszélyesebben. A gól nélküli első félidőt követően az aranyosmarótiak hamar megszerezték a vezetést: Kyziridis beadását követően Balaj fejelt védhetetlenül a kapuba. Hat perccel később jött az újabb aranyosmaróti találat, Kyziridis újabb remek beadása ezúttal Švec fejét találta meg. A vendégek próbáltak kezdeni valamit az eredménnyel, de csak egy kapufáig jutottak. A döntőben tehát a Žilina és a ViOn küzd meg az EKL-selejtezőért.

Az élvonalbeli tagságért vívott osztályozón Zólyomban mérkőzött meg a II. liga ezüstérmese, a Banská Bystrica, valamint a Fortuna Liga 11. helyezettje, a Senica. Az erdőhátiak már az első félidő derekán megszerezték a vezetést: Majdan ívelését követően Hruška kapus összeütközött két csapattársával, Malec pedig ezt kihasználva az üres kapuba passzolt. A második játékrész elején kétgólosra növelte előnyét a Senica, egy kipattanót követően újfent Malec küldte a kapuba a labdát. A besztercebányaiak negyed órával később a csereként beálló Laksik révén szépítettek, majd úgy tűnt, az egyenlítés is összejön, de a VAR végül les címen érvénytelenítette a hazai játékos gólját. A senicaiak behúzták a győzelmet, így egygólos előnyről várják a péneki visszavágót.


Eredmények:

Play off-kör az Európa Konferencia Liga-selejtezőért:

MŠK Žilina – ŠKF Sereď 4:2 (3:0)
Gólszerzők: 9. Kurminowski, 32. Rusnák, 38. Bernát, 88. Slebodník – 61. Bušnja, 82. Jureškin

FC ViOn Zlaté Moravce – AS Trenčín 2:0 (0:0)
Gólszerzők: 50. Balaj, 56. Švec


Osztályozó az élvonalbeli tagságért:

MFK Dukla Banská Bystrica – FK Senica 1:2 (0:1)
Gólszerzők: 63. Laksik – 23., 49. Malec


(tt)