A Fortuna Ligában köthet ki Marek Hamšík?

2021. március 4. - 12:32 | Sport

Bár hivatalos bejelentés még nem születet, minden jel arra mutat, hogy a Fortuna Liga címvédőjénél, a Slovan Bratislavánál köthet ki Marek Hamšík.

A Fortuna Ligában köthet ki Marek Hamšík?
Fotó: TASR

A hét elején jelentek meg az első találgatások, miszerint a szlovák labdarúgó-válogatott 33 éves csapatkapitánya, Marek Hamšík a Slovanba tart. A labdarúgó 2004-ben, 17 évesen épp a pozsonyiaktól igazolt az olasz Brescia Calcio klubhoz, amely ugródeszkaként szolgát sikeres olaszországi futballkarrierjében.

A legfrissebb hírek szerint Hamšík felbontotta szerződését jelenlegi klubjával, a kínai Dalian Yifanggal, amelyet 2019 óta erősített. Ezt megerősítette a rendre jól értesült olasz újságíró, Gianluca Di Marzio is.

„Marek Hamšík visszatérhet a Slovan Bratislavába. A klubba, amely 2003-ban bevezette őt a felnőtt futballba, mielőtt még a Bresciához igazolt volna. A Napoli egykori középpályása felbonthatta a szerződését a Daliannal, hogy teljes erővel készülhessen az Európa-bajnokságra” – írja weboldalán az újságíró, aki szerint hamarosan összeülnek a felek és megállapodnak a feltételekről.

Az Európa-bajnokságig nem egész 100 nap van hátra, a szlovák válogatott pedig márciusban játssza idei első mérkőzését. Hamšík tavaly november óta nincs játékban, miközben a kínai bajnokság csak április közepén veszi kezdetét.


(šport.sk)