FOTÓK: Ilyen vonatok érkeznek a Komárom – Dunaszerdahely – Pozsony vonalra

2022. augusztus 18. - 12:52 | Régió

Elméletileg már idén decembertől átveheti a Komárom – Dunaszerdahely – Pozsony vasútvonal üzemeltetését a cseh Leo Express.

FOTÓK: Ilyen vonatok érkeznek a Komárom – Dunaszerdahely – Pozsony vonalra
Fotók: Leo Express (További képekért kattints a fotóra!)

Szerdán biztossá vált, hogy a cseh Leo Express üzemelteti majd a Pozsony – Dunaszerdahely – Komárom vasútvonalat egészen 2032-ig, a közlekedési minisztérium az ő pályázatukat találta a legjobbnak. Az üzemeltetés kezdete még nem teljesen eldöntött, a cégnek legkésőbb 2023 december 10-én kell megkezdenie a munkát, de akár egy évvel korábban is kezdhet.

„Az eredményről az ár mellett a minőségi kritériumok döntöttek, mint az ülőhelyek száma, a klimatizált vagonok, a színvonalas mosdók vagy az alacsony padlószint. Bízom benne, hogy az új szolgáltatóval elégedettek lesznek az utasok” – jelentette ki Andrej Doležal (Sme rodina), közlekedési miniszter.

A vonal üzemeltetése iránt 7 cég érdeklődött, de pályázatot csak hárman nyújtottak be, a Leo express mellett a Szlovák Vasúttársaság és a Yosaria Trains. Az üzemeltetést a nyertesnek 2023. december 10-én kell megkezdenie, de a minisztérium szerint akár egy évvel korábban, vagyis már 2022. december 11-étől átvehetné a vonalat.

Ennek kapcsán a cég a Denník N-nel közölte, a fix dátum továbbra is 2023 decembere, de ennek módosításáról tárgyalhatnak.


(DenníkN/para)