Fotókon a bizonyíték, hogy létezik Andrej Danko doktori értekezése

2018. november 8. - 17:59 | Belföld

Csütörtökön délután két órától nyilvánossá tették Andrej Danko (SNS) hírhedt doktori értekezését a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem könyvtárában.

Fotókon a bizonyíték, hogy létezik Andrej Danko doktori értekezése
Fotó: TASR

A parlament elnökének doktori dolgozata összesen 72 oldalas és öt fejezetből áll. A munka ugyanolyan státuszú, mint az összes többi a könyvtárban. A munkáról készült fotókat az RTVS hozta nyilvánosságra először.


Fotók: Monika Tuková/RTVS

A doktori értekezéssel kapcsolatban Danko elmondta, hogy a pozsonyi Komenský Egyetemen (UK), nappali tagozaton tanult jogot, itt szerezte meg 1999-ben a Mgr. titulust. Később azonban nem itt, hanem a besztercebányai Bél Mátyás Egyetemen (UMB) védte meg a doktori értekezését, állítása szerint azért, mert 1999. szeptember 1-jével a Komenský Egyetem oktatóinak egy része Besztercebányára ment át.

Danko elismerte, hogy 2018-ig nem hallott semmit a doktori értekezésével kapcsolatban, és nem is érdeklődött utána. Csak azután kezdett foglalkozni az üggyel, hogy a média rákérdezett a munkára. Ekkor bízta meg az ügyvédjét, hogy keresse meg azt.

„Meglepett, amikor bejelentették, hogy a munka nincs meg. Az egyik példány eltűnt, a másikról pedig kiderült, hogy Juraj Danko néven jegyezték be. Az eseményekkel összefüggésben Csehországban összeesküvésre gyanakodtam, ezért kérvényeztem az UMB-től, hogy a munkám kapjon különleges státuszt, olyat, amely garantálja, hogy nem tudnak manipulálni vele, és hogy nem veszhet el”

Az ellenzéki képviselők elsősorban az SNS elnökének doktori munkája körül kialakult botrány miatt akarták meneszteni pozíciójából Dankót, valamint azt sem nézték jó szemmel, hogy nem akarja elfogadni a biztonsági és katonai stratégiákat a parlamentben, ezért rendkívüli ülést kezdeményeztek

A rendkívüli ülésre kedden került volna sor, az azonban jóformán el sem kezdődött, mert az ülésprogramot túl kevés képviselő támogatta.


(TASR/para)