A Főügyészség a tüntetések szervezőit érintő öt feljelentést tart nyilván

2018. november 13. - 16:44 | Belföld

A Főügyészség öt büntetőfeljelentést tart nyilván, melyek a Tisztességes Szlovákiáért tüntetések szervezőit érintik.

A Főügyészség a tüntetések szervezőit érintő öt feljelentést tart nyilván
Fotó: TASR/Pavol Zachar

Négy feljelentés természetes személyektől származik, egy feljelentést névtelenül tettek. Ezt Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője közölte a TASR hírügynökséggel kedden.

Négy büntetőfeljelentés azt vonta kétségbe, hogy egyes konkrét személyek a nyilvános tüntetések szervezése során törvényesen jártak el. Ezeket továbbították a Pozsonyi Kerületi Ügyészség ügyészének.

„Az említett büntetőfeljelentésekkel összefüggésben indított eljárást egy 2018. június 28-án kiadott rendőrségi határozat zárta le azzal, hogy elutasította a feljelentéseket. Az egyik feljelentő panaszát a Pozsony I Járási Ügyészség ügyésze indokolatlannak ítélte, és elutasította”

– fejtette ki Predajňová.

Egy további büntetőfeljelentés a nyilvános tüntetések szervezőinek pénzügyi státuszát érintette. A Főügyészség Bűnügyi Osztályának ügyésze a feljelentést szintén a Pozsonyi Kerületi Ügyészség ügyészének továbbította 2018. szeptember 5-én.

A büntetőeljárást tehát ebben az esetben sem a Főügyészség Bűnügyi Osztályának ügyésze felügyelte, hangsúlyozta Predajňová.

TASR