A főzsaru, akinek Fico beszólt, kiáll a rendőrei mellett

2019. augusztus 16. - 12:15 | Belföld

Csütörtökön Robert Fico bírálta a rendőrséget, hogy túl sok információ szivárog ki a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marian Kočner és Alena Zsuzsová közt váltott beszélgetésekből, amelyeket a Threema nevű applikációban folytattak le. Most megszólalt az országos rendőrfőkapitány is, és kiállt a beosztottjai mellett.

A főzsaru, akinek Fico beszólt, kiáll a rendőrei mellett
Facebook

A Smer elnöke csütörtökön felszólította Denisa Saková belügyminisztert, Peter Pellegrini kormányfőt – akiről kihangsúlyozta, a pártban az alattvalója –, Jaromír Čižnár főügyészt és Milan Lučanský országos rendőrfőkapitányt, hogy tegyenek rendet a szivárogtatással kapcsolatban. Fico szerint a média tevékenysége már-már „Smer-ellenes dzsihádba” megy át, és ennek az egyik része a Kočner és Zsuzsová közt zajlott kommunikáció megszellőztetése. Ezzel kapcsolatban a pártelnök megjegyezte, nem ellenőrzött és nem megerősített információról van szó, amelyet eddig senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni.

Milan Lučanský, az országos rendőrfőkapitány elérkezettnek látta az időt és a közösségi médiában kiállt a beosztottjai mellett. A főzsaru elmondta, "minden nyomozó önállóan tevékenykedik, és a törvényesség betartásáért az ügyészség felel. Nekem személy szerint nincs arról információm, hogy a rendőrökre politikai nyomás nehezedne. Beszéltem a NAKA vezetőségével, és biztosítottam őket arról, hogy élvezik a támogatásomat és a rendőrök minden törvényes lépését támogatom."

para