A Fradi nem vet be szexbabákat, az FTC mást eszelt ki a koronavírus-járvány miatt

2020. május 19. - 17:16 | Sport

A Premier League vezérigazgatója számítógépes segítséggel teremtene jó hangulatot az angol labdarúgó-bajnokság zárt kapus mérkőzésein.

A Fradi nem vet be szexbabákat, az FTC mást eszelt ki a koronavírus-járvány miatt
Facebook

Richard Masters közölte, már vizsgálják annak a lehetőségeit, hogyan javíthatnának a televíziós élményen júniustól, amikor a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül folytatódik a bajnokság. Hozzátette, a végső döntést a klubok és a műsorszolgáltatók bevonásával hozzák majd meg. Konkrétumokat egyelőre nem árult el, de jelenleg napirenden van a szurkolók ovációjának sugárzása felvételről, illetve számítógépes programmal generált szurkolók kivetítése is a stadionban lévő üres székek helyett.

A múlt hétvégén újraindult német Bundesliga mérkőzéseinek közvetítésén egyértelműen érezhető volt a szurkolók távolléte, a kommentátorok hangján kívül csak a játékosokat lehetett hallani.

A Premier League törekvése nem egyedülálló. Az Aarhus GF a Zoom nemzetközi videóplatformmal együttműködésben egy olyan digitális újítással készül a dán bajnokság újraindítására, amelynek segítségével futballmérkőzésre emlékeztető hangulatot teremthet zárt kapus rendezés esetén is. A stadionban számos kivetítőt helyeznek el, amelyeken a rajongók láthatók majd meccsnézés közben. Vagyis nem csak ők nézhetik a televízióban a találkozót, a játékosok is láthatják a drukkereket, és hallhatják, amint otthonról bíztatják őket.

A Ferencváros stadionjában több ezer szurkolói bábut helyeznek majd el. A drukkereknek a saját képüket fel kell tölteniük az internetre, hogy virtuálisan ott legyenek az FTC bajnoki mérkőzésein.

Az angol bajnokságot - amely eredetileg május 17-én zárult volna - márciusban függesztették fel a járvány miatt, de a brit kormány a hónap elején megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához. Zárt kapus mérkőzésekkel így a Premier League is folytatódhat, a tervek szerint júniusban, a csapatoknak még 9-10 mérkőzésük van hátra.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Dél-Koreában is kreatívan közelítették meg a helyzetet. Az FC Szöul labdarúgócsapatának mérkőzésén felfújható guminőket helyeztek el a lelátókon.

MTI/para