A Fradi volt edzője lett az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

2023. június 7. - 16:27 | Sport

A Ferencváros korábbi vezetőedzője, Szerhij Rebrov lett az ukrán labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

A Fradi volt edzője lett az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: Facebook

A 49 éves szakember megbízatása a 2026-os világbajnokság végéig szól - közölte szerdán a helyi szövetség. Rebrov az ideiglenesen megbízott Ruszlan Rotantól veszi át a csapat irányítását. Utóbbi trénert februárban nevezték ki.

Rebrov játékosként többek között a Dinamo Kijevben és a Tottenham Hotspurben szerepelt, az ukrán nemzeti csapatban - 1992 és 2006 között - 75-ször lépett pályára. Játékos-pályafutását 2009-ben fejezte be.

Az ukrán szakember 2018 augusztusa és 2021 májusa között 161 alkalommal ült az FTC kispadján. A zöld-fehérekkel sorozatban három bajnoki címet nyert, emellett a gárda 2019-ben az Európa-liga csoportkörében szerepelt, és csoportja harmadik helyén végzett, majd 2020-ban - 25 év szünet után - újra bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol egy döntetlennel az FC Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev mögött negyedik lett.

Magyarországi szerepvállalását követően Rebrov az egyesült arab emírségekbeli al-Ain vezetőedzője lett, ott a múlt héten jelentette be, hogy távozik.

A tréner a június 12-i, Németország elleni barátságos mérkőzésen mutatkozik be az ukrán válogatott élén.


MTI