A frakció tagjai nem akarják gyengíteni a Za ľudít, esély van az SaS-be való átlépésre is

2021. szeptember 4. - 10:42 | Belföld

A Za ľudí frakciójának tagjai a hétvégén és a jövő héten is a jövőjükről tárgyal a támogatóikkal, nyilatkozta a TASR-nek Vladimíra Marcinková, a párt elnökségi tagja, parlamenti képviselő.

A frakció tagjai nem akarják gyengíteni a Za ľudít, esély van az SaS-be való átlépésre is
Vladimíra Marcinková (TASR)

Hozzátette: még nem döntöttek véglegesen arról, hogy maradnak -e a pártban, vagy távoznak.

Pénteken a frakció tagjai Pozsonyban találkoztak a párt többi tagjával. „A hétvégén a kollégák Kelet-Szlovákiába mennek. Támogatnak minket a régióban, megbeszéljük velük, mit tegyünk ezután. Vannak, akik tömegesen akarnak távozni” – mondta Marcinková a TASR-nek, hozzátéve, hogy egységes álláspontot kívánnak elfogadni a frakcióban.

Az EP-képviselő kijelentette, hogy már több párttól kapott ajánlatot. Kollégái és ő sem akarja a döntéseivel gyengíteni a koalíciót. Szerinte a SaS klubhoz való csatlakozás az egyik lehetséges lehetőség, de nem ezt a lehetőséget részesíti előnyben.

A frakció többi tagja is azt mondta a héten, hogy minden lehetőségre nyitottak. Mindent meg akarnak tenni annak érdekében, hogy a koalíció stabil maradjon, és képes legyen teljesíteni a célokat, ezért óvatosak.

Veronika Remišová pártelnök nemrég bejelentette, hogy javaslatot tesz a pártelnökségnek, hogy függessze fel a Mária Kolíková igazságügyi miniszter körüli csoporttagok jogainak gyakorlását.

Nem léphetnének fel a párt testületében, és nem vehetnének részt a párt tevékenységében. Remišová azt állítja, hogy a frakció tagjai összehangolják a versengő politikai pártokkal a saját pártjuk elleni fellépést.

Javaslata hét személyt érint. A frakció tagjai ezt illetlen módszernek tartják, hogy kiszorítsák őket a pártból.

(sme.sk)