Fucsovics Márton: Öt hét kellene a csúcsformához

2020. május 24. - 17:10 | Sport

Fucsovics Mártonnak öt hétre lenne szüksége a csúcsforma eléréséhez, ha folytatódik a koronavírus-járvány miatt szünetelő teniszidény.

Fucsovics Márton: Öt hét kellene a csúcsformához
Fucsovics Márton (AP Photo)

"Jelenleg körülbelül egy negyven százalékos Fucsovics Marcit láthatott a közönség, tudok ennél sokkal jobban is játszani" - mondta az MTI-nek a Budapest Kupa döntője után, amelyet Stollár Fannyval együtt elvesztett Jani Rékával és Marozsán Fábiánnal szemben.

"Persze vannak szép pontok, és megoldom a kötelező labdákat, de én is érzem, hogy lelassult a lábmunkám, nem olyan robbanékony a kezem, nem úgy ugrok fel szervánál, ehhez sok tétmeccsre lenne szükségem"

- tette hozzá.

A madridi fináléba jutott Davis Kupa-válogatott vezére közölte: már a pénteki első mérkőzéséhez képest is sokkal jobban sikerült neki a második - az ukrán Szerhij Sztahovszkij ellen - az óbudai zárt kapus csapatversenyen.

Az edzésmunkára rátérve a világranglista 84. helyezettje elmondta, a mostani tréningek inkább arról szólnak, hogy elkerüljék a teljes leállást, és a szabad levegőn mozogjon.

"Heti négyszer teniszezek két-három órát, és két-három kondiedzésem van" - fejtette ki.

A nyilvánosság kizárásáról a 28 éves Fucsovics lehangoltan beszélt.

"Babos Timivel sokat beszéltünk erről, én nem tudom elképzelni a teniszt nézők nélkül. Még furcsább lehet Roger Federernek vagy Rafael Nadalnak, akik egész életükben húszezres stadionokban játszottak. Sejtelmem sincs, hogy miként fog újra elkezdődni a versenysorozat a tervek szerint nyár végén. Én utoljára 19-20 évesen, future-tornákon szerepeltem üres lelátók előtt. Ettől függetlenül jó hangulatú versenyen vagyunk túl itt a Nemzeti Edzés Központban, örülök, hogy mindenki vállalta a játékot, és tervezünk még hasonló rendezvényeket"

- mondta.

A nemzetközi folytatásról az ATP-trófeával is rendelkező teniszező úgy vélekedett: bő egy hónap kellhet a topformához.

"Ha megvan a céldátum, előtte öt hét a reális a megfelelő felkészüléshez. Az Australian Open előtt is ennyi szokott lenni a ráhangolódás, nálam ez működik" - tette hozzá.

Az ATP- és WTA-sorozat március közepén állt le a pandémia miatt, és leghamarabb július végén folytatódhat.

MTI