Fucsovics megszorongatta Federert, de csoda nem történt

Fucsovics Márton nagyot játszott, két szetten át nagyon erős volt fejben adogatóként, és csak a végére fáradt el a címvédő Roger Federer elleni nyolcaddöntőben az Australian Openen. 

Fucsovics megszorongatta Federert, de csoda nem történt
Facebook

A svájci 6:4, 7:6, 6:2-re nyert 2 óra 1 perc alatt, ami egyébként eddigi leghosszabb mérkőzése volt a tornán.

A magyar teniszező így is fantasztikus eredményt ért el a negyedik fordulóval, a nagyszerű menetelésével a 62–63. helyre jön előre a világranglistán.

Az AusOpen fő stadionjában, a 14 800-as, csurig telt Rod Laver Arenában Fucsovics a magyar szurkolók végig hallható biztatása mellett nagyon bátran állt ki a sokkal esélyesebb Federer ellen. Fonák oldalon ugyan többször megfogta a svájci, de Fucsovics jól tudott a saját játékára koncentrálni, és adogatóként sokszor oldott meg nehéz pillanatokat, összesen tízből hét bréklabdát hárított.

Fucsovics nagy tapsot kapott a Rod Laver közönségétől, amikor fáradtan, de mosolyogva, egy remek teniszt hozó nyolcaddöntő után levonult a pályáról. Grand Slam-meccset nyerni jött Ausztráliába, végül a tenisztörténelemben negyedik magyar férfi teniszezőként a 16 közé jutott egy ilyen nagy tornán.

Index.hu