Fülek és a környező községek lakosainak három új buszmegálló áll rendelkezésére 

2022. augusztus 9. - 18:48 | Régió

Július közepén Fülek három modern buszmegállóval gazdagodott. Ezek az elöregedett és már veszélyes bádog bódékat váltották a Szövetkezeti úton, a Malom utcában és a Püspöki úton.

Fülek és a környező községek lakosainak három új buszmegálló áll rendelkezésére 
A többi képért KATT a fotóra!

Közülük kettő felépítését a Dél-Nógrádi Partnerség Helyi Akciócsoportja támogatta anyagilag.

Agócs Attila polgármester tájékoztatása szerint a Város az utóbbi években nyolc bádogmegállót bontott el és helyettesített egységes kivitelű, modern, üvegezett konstrukciókkal.

„Mostanra a közigazgatási területünkön csupán három régi maradt, mégpedig a külterületeken: az Egresen és a Rátki úton. A jövőben ezek felújítására is keresünk forrást.“

Agócs elmondta, a Malom utcában, az Urbánka részben a megállót a város saját költségén építtette át. A másik kettőre nyújtott támogatást a HACS 12 000 euró értékben.

„Az Akciócsoportban a mikrorégió községeinek erőforrásait egyesítjük. A megállók modernizációjának projektje a közös munka egyik eredménye, hiszen ezek a megállók nem csupán a város lakóit szolgálják, hanem az egész mikrorégiót. Sokan utaznak Fülekre orvoshoz, vásárolni, iskolába vagy a munkahelyükre"

– egészítette ki mondandóját a polgármester.

A három buszmegálló rekonstrukciójának összköltsége, mely tartalmazza a földmunkákat is, körülbelül 24 000 euróra rúg. Az önkormányzatnak idén sikerült a HACS-tól közel 50 000 eurót szerezni három modern tanterem felszerelésére az alapiskolákban. Ezeket már áprilisban átadták.

(-)

Címkék: Fülek