Fülek utcai seprőgépet és színpadtechnikát vásárolna a kormány támogatásából

2019. szeptember 19. - 12:24 | Régió

Multifunkciós utcai seprőgépet és színpadtechnikát tervez vásárolni a losonci járásbeli Fülek városa abból a 130 000 eurós támogatásból, amelyet augusztusi kihelyezett ülésén ítélt oda a városnak a kormány Bozitán (Buzitka). Erről Agócs Attila polgármester tájékoztatott csütörtökön.

„A seprőgépet főleg a járdákon fogjuk kihasználni. Nem csak a szemetet és a port képes felseperni, egy kiegészítővel képes megtisztítani a fűvel benőtt, nehezen megközelíthető helyeket is, vagy például felporszívózni. Télen is ki fogjuk használni hóseprésre és a járdák felsózására” – fejtette ki a polgármester.

Agócs bevallása szerint a város azért döntött a beruházás mellett, mert a közterületek tisztaságáért felelős közmunkások száma évről évre csökken. A másik ok az az új jogszabály, melynek értelmében az önkormányzatnak kell biztosítani a téli útkarbantartást a város vagy község összes járdáján, tehát a magánházak előtt is.

A polgármester elmondta: piackutatást végeztek, és arra jutottak, hogy az utcai seprőgép a jóváhagyott támogatás összegénél olcsóbban is beszerezhető. A pénz maradékából a felújított kultúrház színháztermébe vásárolnának hang- és fénytechnikát. Ennek érdekében a város kérvényezte, hogy a támogatás egy részét más célra használhassa fel.


(TASR)

Címkék: Fülek, Agócs Attila