Fülek városának működése az elmúlt években sokkal átláthatóbb lett

 A losonci járásbeli Fülek városa eltávolította azokat az átláthatósággal kapcsolatos hibákat, amelyeket a Transparency International szlovákiai szervezete rótt fel korábban a városnak.

Fülek városának működése az elmúlt években sokkal átláthatóbb lett
-illusztráció- (Fotó: TASR/Branislav Caban)

Az önkormányzat ezáltal nagyot lépett előre a szervezet Nyitott Önkormányzat nevű rangsorában. Ezt Klaudia Kovácsová, a város szóvivője közölte a TASR-rel, azt is hozzátéve, hogy a kommunikáció területén szintén jobb eredményeket akarnak elérni.

„Az idei év sikerét főleg olyan elvek bevezetésének köszönhetjük, amelyek eddig hiányoztak. A legutóbbi változtatások között van három etikai kódexnek a bevezetése – a választott önkormányzati képviselők, a város alkalmazottai és szervezetei, valamint a városi újság szerkesztőtanácsa részére”

– pontosított Kovácsová.

Nem kevésbé fontos változásnak tartja annak a mechanizmusnak a létrehozását, amely lehetővé teszi a városi szervezetek, tisztségviselők és alkalmazottak olyan tevékenységének a bejelentését, amely sérti a közérdeket.

„Ezt újabban bárki bejelentheti e-mailben, írásban, személyesen, a város honlapján vagy a városi hivatal folyosóján található speciális postaládán keresztül”

– tette hozzá a szóvivő.

Fülek városa 2016-ban az 51. helyről a 24-re került a Nyitott Önkormányzat rangsorában. A legújabb rangsorban a 13. helyen szerepel, ami a legjobb eredményt jelenti a szélesebb régióhoz tartozó önkormányzatok között.

TASR