A füleki önkormányzat elkezdi a park kapujának építését (FOTÓK)

2022. szeptember 27. - 14:52 | Régió

A városi park elkerítésének projektje a megvalósítás fázisánál tart. Szeptember 26-án, hétfőn az önkormányzat átadta az építési területet a közbeszerzési eljárásban győztes kivitelezőnek, a Costruo vállalatnak. A projektet két szakaszra osztották.

A füleki önkormányzat elkezdi a park kapujának építését (FOTÓK)
Fotók: Füleki városi hivatal

A közel kétéves halasztás után Fülek elkezdi a park elkerítését. „A tervünket sajnos már két éve halasztgatjuk és még mindig nincs kiadva az egész építkezésre az építési engedély. A késés oka elsősorban a Szlovák Államvasutak biztonsági övezete, mely a sínek mellett húzódik, s ahol a föld alatt számos vezeték fut. A tárgyalások az Államvasutakkal most is folyamatban vannak, de a projektet már nem akartuk tovább halogatni, ezért úgy döntöttünk, két szakaszra osztjuk a megvalósítását“ – magyarázta Agócs Attila polgármester.

Az első szakaszban a Város a Gimnázium fő és B épülete közé megépíti annak a történelmi kapunak a másolatát, mely eredetileg a Gimnázium előtt állt. A munkálatok földmunkákkal is járnak, az iskola oldalsó bejárata szintén teljesen megújul. A második szakaszban az önkormányzat kerítéselemekből körülkeríti az egész parkot. Azt – más városokhoz hasonlóan – éjszakára bezárják majd, a Város ettől a közbiztonság növekedését és a közvagyon jobb védelmét reméli. „Megeshet, hogy paradox módon korábban lesz kapunk, mint kerítésünk. Utóbbit viszont csak a vasúttal való tárgyalások lezárása után kezdhetjük építeni. Úgy hiszem, jövő év tavaszára a csaknem 220 000 eurós projekt egészében elkészül“ – mondta Agócs Attila.


(para)

Címkék: Fülek