Fülöp-szigeteki férfi halála - megszólalt az egyik szemtanú

2018. július 22. - 10:12 | Belföld

A rendőrség továbbra is vizsgálja az ügyet, amely során a dunaszerdahelyi járásbeli Juraj H. úgy fejbe rúgta a Fülöp-szigeteki Henryt, hogy a kórházba szállítást követően néhány nappal életét vesztette. Most megszólalt egy szemtanú, akiről először mindenki azt hitte, hogy a támadó ismerőse.

A brutális pozsonyi támadást egy biztonsági kamera rögzítette. A felvételen látszik, ahogy Juraj a földre löki Henryt, majd olyan erővel rúgja fejbe, hogy a Fülöp-szigeteki férfi eszméletlenül rogy össze.

A támadást követően egy fiatalember lépett oda a támadóhoz – a felvétel alapján úgy tűnik, mintha Jurajjal ismernék egymást, mintha kommunikálnának.

Az illető nem segített a sérült férfin, csupán átvetette vállán a pulóverét és elsétált. A TV JOJ-nak sikerült felkeresnie Tomášt, aki beleegyezett, hogy elmeséli a történteket, és elmondja, miért nem segített Henryn.

Tomáš elmondása szerint alkohol befolyása alatt állt, és félt a nagydarab támadótól. „Szeretném, ha erre fény derülne, hogy ne kezeljenek tettestársként, mert ez nem igaz“ – mondta a szemtanú, aki állítólag nem ismeri Jurajt, viszont a támadást megelőzően rövid ideig egy helyen tartózkodtak.

Elmondása szerint ott látta, ahogy Juraj zaklatta Henry barátnőjét. Tomáš szerint ez lehetett a támadás motívuma. A szemtanút már a rendőrségen is kihallgatták, valamint a jövő év elején esedékes bírósági tárgyaláson is meghallgatják.

Arra a kérdésre, hogy hogyan érzi most magát, miután nem igyekezett Henry segítségére, így válaszolt: „Egyértelmű, hogy elég hülyén érzem magam. Tulajdonképpen halált láttam. Viszont féltem. Mi van akkor, ha odahajolok hozzá és engem is fejbe rúg? Ha engem is megöl?“

Henry holttestét és családját a kormánygéppel szállították szülőhazájába.

noviny.sk/para