Fut a Falu a Nemeshodosi Nagy Lakomán

Ugyan szombaton az ínyencfalatoké lesz a fő szerep, de a Nemeshodosi Nagy Lakoma szervezői a mesterszakácsok mellett a sportkedvelőknek is bizonyítási lehetőséget kínálnak. Ugyanis messze földön híres rendezvényüket focikupa és futóverseny színesíti.

Fut a Falu a Nemeshodosi Nagy Lakomán

Immár negyedik alkalommal zajlik a Fut a Falu névre keresztelt futóverseny, melyen a gyerekek és a felnőttek egyaránt rajthoz állhatnak. Délelőtt kilenckor a gyerekek állnak csatasorba, ők 200 métert teljesítenek. A felső korhatár tíz év. A legkisebbek sportág-népszerűsítő futását fél tízkor a felnőttek 5 kilométeres viadala követi.

A nők és a férfiak egyszerre rajtolnak el, futók és kocogók egyaránt nevezhetnek. A kilométereket a község utcáin róják a résztvevők. A szervezők nevezési díjat nem kérnek, a rajt és a cél helyszínét a futballpálya bejárata előtt jelölték ki. A futókat és a kocogókat oklevéllel, éremmel jutalmazzák. Természetesen frissítővel is kedveskednek. Az 5 kilométeres versenytáv nemenkénti dobogós helyezettjei serleggel távoznak versenyről.

ái