Futball helyett bokszcsúcs: Joshua-Klicsko csata a Wembley-ben

2017. április 27. - 15:57 | Sport

Az angol labdarúgás szentélyében, a Wembley Stadionban foci helyett boksz-csúcstalálkozót rendeznek szombat este Volodimir Klicsko és Anthony Joshua részvételével.   

A 41 esztendős, korábbi nehézsúlyú világbajnok ukrán nála 14 esztendővel fiatalabb brit riválissal csap össze, aki jelenleg az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) világbajnoki címét őrzi. A felek fizikai paraméterei, felépítése szinte megegyező, mindketten voltak amatőrként olimpiai bajnokok, hasonlónak tetszik az ütőerejük is, így megoszlanak a tippek a várható londoni végeredményt illetően. Klicsko mellett szólhat a rutin, a több évtizedes tapasztalat, Joshua esélyeit fiatalsága, gyorsasága, dinamizmusa javítja.

Az előzetesen mutatkozó érdeklődés alapján rengetegen tekintik meg a helyszínen az összecsapást, amely telt ház, 90 ezer ember jelenléte esetén a boksztörténelem egyik legnézettebb meccse lesz.

Az IBF vb-övéért és a Boksz Világszövetség (WBA) jelenleg üres vb-trónjáért kiírt mérkőzésnek az 1996-ban olimpiai aranyérmes Klicsko úgy vághat neki, hogy 68 profi fellépése közül 64-en győzött, ebből 54-szer nyert idő előtt, s három nagy szervezetnél is világbajnok volt.

A 27 éves, címvédő Joshua statisztikája is lenyűgöző: az amatőrként 2011-ben világbajnoki ezüstérmes, 2012-ben Londonban olimpiai bajnok ökölvívó mind a 18 eddigi profi összecsapását KO-val nyerte meg.

(MTI)

Címkék: Vlagyimir Klicsko