Futball Kertész László objektívén keresztül

2019. szeptember 6. - 13:48 | Kultúra

Ezzel a címmel nyílt tárlat a Csallóközi Népművelési Központ Gallery Nova kiállítótermében.

Futball Kertész László objektívén keresztül
Fotók: a szerző- További felvételekért kattints!

A megnyitó Kázmér Réka énekes produkciójával vette kezdetét. A szép számú érdeklődőt ezután Jana Svetlovská, a Népművelési Központ igazgatónője köszöntötte. Kifejtette, e kiállítás azért is különleges, mivel Dunaszerdahely és a labdarúgás már hosszú évek óta összetartozik.

„Dunaszerdahely már megkívánt egy olyan fotóst, aki kifejezetten a futballal foglalkozik” – hangzottak el szavai.

Az igazgatónő elmondta, nemcsak a kiállítás megnyitását ünnepeljük, hanem a Gallery Nova létrejöttének tizedik évfordulóját is.

A kiállító fotóst a jelenlévőknek szinte nem is kellett bemutatni, hiszen sokszor megcsodálhattuk már a képeit. Kertész László gyermekkorától foglalkozik a fotózással, sok mindent fényképezett, de elmondása szerint csupán a véletlen útján került a focipálya szélére. Annak hangulata azonban olyannyira megfogta, hogy azóta az élete részévé vált. „Kertész Laci szeme és objektívje a foci legérdekesebb, legszebb pillanatait mutatja meg a nézőknek ezeken a képeken” – emelte ki Jana Svetlovská, aki továbbá hozzáfűzte, véletlenek márpedig nincsenek.

A fényképek magukért beszéltek. László hihetetlen érzékkel csípi el a legtöbbet mondó pillanatokat. Az arcokon megannyi érzés látható. Fotóiból árad az igazi focihangulat. A felvételeken kívül a tárlatmegnyitón megtekinthettük továbbá a Kertész László fotóiból készült könyvet is.

A kiállítás kurátora Keppert József volt, aki kiemelte, László munkájában kifejezetten értékeli a nehéz témaválasztást. A kurátori felkérésnek nagyon örült, gondolkodás nélkül igent mondott a kérésre. „Laci kiment a futballpályára, és szerencsénkre megragadt a felejthetetlen hangulat bűvöletében. Képei igényes képszerkesztésről tanúskodnak” – mondta.

A kiállító, Kertész László köszönetét fejezte ki minden résztvevőnek, majd elárulta, az emeleten egy kis meglepetéssel készült. Magával hozta a pixBOX-ot, így mindenki egy fényképes emlékkel távozhatott a kiállításról.

A tárlat szeptember 27-ig tekinthető meg.

SzC