Gál Gábor és Pfundtner Edit is börtönben járt karácsonykor

Az igazságügy-miniszter fiatalkorúak börtönében, államtitkára pedig a pozsonyi Igazságügyi Palotában járt december 24-én.

Gál Gábor és Pfundtner Edit is börtönben járt karácsonykor
Pfundtner Edit az Igazságügyi Palotában (Fotó: Facebook)

Pfundtner Edit a Büntetés-végrehajtási Őrök Testületének (Zbor väzenskej a justičnej stráže) tagjait látogatta meg a pozsonyi Igazságügyi Palotában. "A testület tagjai bátran hajtják végre mindennapi feladataikat. Ebből kifolyóalg is szeretném megköszönni nekik a tárca nevében a lelkileg és fizikailag is megterhelő munkájukat. Míg mi otthon ünneplünk a hozzátartozóinkkal, addig ők szolgálatban vannak, és a biztonságunk felett őrködnek. A gyakran válságos, rendkívül feszült helyzetek kezeléséért nagy köszönet és tisztelet jár nekik" - jegyezte meg Pfundtner, hozzátéve, hogy a börtön falai mögött nemcsak a börtönőröknek, de az elítélteknek sem könnyű az ünnepek alatt. "Erőre és támogatásra van szükségük, hogy kitartsanak és megmutathassák, megérdemelnek egy újabb esélyt" - fogalmazott.

Gál Gábor miniszter a Sučany-i büntetésvégrehajtási intézetben járt, ahol fiatalok elítéltek tartózkodnak. "Biztatnám a fiatalokat, hogy az ünnepek alatt se veszítsenek a lelkierejükből, és legyen kellő motivációjuk, hogy pozitív irányba változzon az életük" - szögezte le.

(TASR)