A galántai Piros Ferenc Szlovákia legerősebb embere, a dunaszerdahelyi Uváček Patrik a második! (FOTÓK)

2023. június 26. - 16:27 | Sport

Szombaton zajlott a Szlovákia legerősebb embere 2023 elnevezésű verseny a Sasim Slovakstrongman szervezésében Galántán, amelyen a hazai versenyző, Piros Ferenc aratott győzelmet. Második helyen a fiatal dunaszerdahelyi erőemelő, Uváček Patrik végzett.

A galántai Piros Ferenc Szlovákia legerősebb embere, a dunaszerdahelyi Uváček Patrik a második! (FOTÓK)
Alsó sorban a kupával Piros Ferenc, mögötte ugyancsak a kupával Uváček Patrik (További képekért kattints a fotóra!)

A megmérettetésen 11 versenyző vett részt az ország több szegletéből. A jelentkezők öt versenyszámban mérték össze erejüket: át kellett fordítani egy 400 kilós gumiabroncsot hatszor, két 142-142 kilogrammos koffert kellett cipelni 10 méteren át, majd vissza is, 420 kilogrammos lengősúlyt kellett cipelni ugyancsak 10 méteren át, majd kőgolyókat kellett felhelyezni, ezek tömege 105, 140, 165 és 175 kilogramm volt. Mindenre 75 másodperc állt rendelkezésre.

A verseny abszolút győztese ezúttal is a galántai Piros Ferenc lett, aki már többször elnyerte a Szlovákia legerősebb emberének járó címet.

A dunaszerdahelyi erőemelő, Uváček Patrik volt az egyetlen versenyző, akinek sikerült az összes kőgolyót felhelyeznie. A vikingnyomásban 190 kilót mozgatott meg, a holthúzásban pedig ötször 320 kilót.

"Szeretnék köszönetet mondani edzőimnek, Őszi Ferencnek és Valkár Istvánnak, egyúttal gratulálok az összes versenyzőnek, mindenekelőtt az első helyezett Piros Ferencnek, valamint köszönettel tartozom a fő támogatómnak, a Netfishnek is" - hangsúlyozta a verseny után Uváček Patrik.


(parameter)