Galántán félórát, Dunaszerdahelyen két napot kellett várni az újév első babájára

2016. január 5. - 14:10 | Régió

Azt is tudjuk, hogy hívják őket!

Galántán félórát, Dunaszerdahelyen két napot kellett várni az újév első babájára
A dunaszerdahelyi kórház (Fotó: Paraméter)

Galántán mindössze 35 percet kellett várni az újév első babájára, egy kislányra. Tomáš Kráľ, a kórházat üzemeltető Svet zdravia hálózat szóvivője elárulta, hogy a kislányt szülei Lianának nevezték el. 49 cm-rel, 2,9 kilogrammal látta meg a napvilágot. „Mind az újszülött, mind az édesanya jól van” – fűzte hozzá a szóvivő.

Megtudtuk tőle azt is, hogy a dunaszerdahelyi kórházban egészen január 3-ig kellett várni az első újszülöttre. Krisztián szombatról vasárnapra virradó éjszaka, ugyancsak fél egykor jött világra, 3,93 kilogrammal, 52 cm-rel. A dunaszerdahelyi kórházban évente nagyságrendileg 900-1000 gyermek születik.

Komáromba kisfiút hozott elsőként a gólya, akit szülei Olivérnek neveztek el. Ő január 3-án tíz perccel dél előtt született. Olivér 47 cm-rel, 3,2 kilogrammal látta meg a napvilágot – olvasható az intézmény weboldalán. innen azt is megtudhatjuk, hogy 2015-ben összesen 893 gyermeket, 452 lányt és 441 fiút segítettek világra a komáromi kórházban, ami 74-gyel több, mint egy évvel korábban. Volt köztük 11 ikerpár is. Aránylag a legtöbben júlisban születtek, összesen 92-en.

-para-