Galánta/Vágsellye: Dolgoznak a vonattűz okozta károk elhárításán

Galánta/Vágsellye: Dolgoznak a vonattűz okozta károk elhárításán
Fotó: TASR ŽSR

A tűz eloltása után a maximális számú alkalmazottat küldték a helyszínre, akik speciális műszaki felszereléssel, megszakítás nélkül dolgoznak a súlyosan megsérült vasúti infrastruktúra helyreállításán.

Martina Pavliková, a Szlovák Vasutak  szóvivője elmondta: a társaság nagyszombati területi igazgatóságának villanyszerelői jelenleg a megrongálódott rögzítőhuzal, tartókötél és felsővezeték javításán dolgoznak, a munkálatok mintegy két kilométeres szakaszt érintenek. A szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, meddig tart a helyreálllítás, illetve hogy pontosan mennyibe fog kerülni. 

A szóban forgó szakaszon kedden, szeptember 18-án gyulladt ki a REX 1877 jelzésű gyorsvonat. A tüzet 18.18-kor jelentette a mozdonyvezető. A helyszínre a vágsellyei tűzoltókat riasztották. 20.30-ig teljesen leállt a vasúti forgalom az érintett szakaszon, biztonsági okokból pedig a felsővezetékeket is lekapcsolták mindkét vágányon. 20.30-kor újraindították a forgalmat, de a vonatok csak az egyik vágányon járnak, mindkét irányban.

TASR